top of page

PALA HISTORIAA &  

NYKYHETKEÄ

Vuokrastudio Onkiniemi. Vuokrastudio tarjoaa Tampereen monipuolisimman ja avaran valokuvausstudion, niin valokuvaaj ammattilaisille kuin harrastelijale.  Iso vuokrastudio toimii myös videokuvauksessa.  Vuokratilat  Tampereella sopivat täydellisesti erilaisten juhlien järjestämiseen, kokousten ja koulutusten pitopaikaksi sekä isännöintikokouksiin.

Suomen Trikoo perustettiin 1903 Tampereen Pyynikille. Sen perusti Alfred Kordelin. Yritys valmisti aluksi trikoovaatteiden lisäksi huopia, hartiahuiveja, villapaitoja ja kalossivuoria. Trikootehdas eli ensimmäistä kulta-aikaansa sodan jälkeen ja laajensi toimintansa Onkiniemeen. Onkiniemeen perustettiin Suomen Trikoon sukkatehdas. 

Suomen Trikoon kasvaessa se työllisti 1950- luvulla yli 2400 työntekijää. Tehtailla tuotettiin lähes puolet koko Suomen trikootuotteista. Suomen Trikoo otti käyttöönsä uusia tuotemerkkejä ja vienti oli merkittävää Ruotsiin sekä Neuvostoliittoon.​

Finlayson osti yrityksen vuonna 1983 ja Suomen Trikoo-nimi jäi pois vuonna 1996. Onkiniemen sukkatehdas toimi aina 2002 vuoteen asti kunnes toiminta lopetettiin ja vuonna 2005 Nanso osti pienentyneen yritystoiminnan. 

Pala historiaa on tehnyt Onkiniemestä kauniin kulttuurimiljöön. 

Nykypäivään tultaessa Onkiniemen vanha Suomen Trikoon sukkatehdas on löytänyt jalansijan luovien alojen keskuksena. Suomen Trikoon kauniissa tiilirakennuksessa työskentelee kymmeniä eri alojen taiteilijoita valokuvaajista, vaatetusalan yrittäjistä muusikkoihin. ​

Onkiniemen tiilirakennus on alkuperäisessä loistossan ja sen tehdasmainen tunnelma antaa oman viehätyksen nykypäivän moderniin maailmaan. 

Suomen Trikoo on kirjava kulttuuritalo, jossa eri toimijat antavat luovuudellaan oman säväyksen tiloihin. Jokaisen oven takaa löytyy oma pieni maailma. 

Me olemme ylpeänä osa tätä miljöötä ja tuomme palan luovuuttamme tehtaan tiloihin. Vuokrastudio Onkiniemi tarjoaa oman tarinan seinien​ sisäpuolella ja on valmis jakamaan sen muun maailman kanssa.

bottom of page